Renunțatul la fumat este, în opinia mea, o chestie de voința interioară adâncă și uneori trebuie să fii pregătit psihic. Până la urmă poți renunța voind foarte mult treaba asta, dar, nu știi dacă îți face și bine d.p.d.v psihic. Desigur beneficiile asupra sănătății și pe termen lung, sunt nenumărate.

O prietenă îmi aducea aminte de identitatea fumătorului și asta cred că este unul dintre aspectele importante ale potențialilor viitori nefumători, dacă nu, chiar esențiale. Spun asta gândindu-mă propria-mi experiență ca fost nefumător prin renunțare în două rânduri. Da, m-am lăsta în două rânduri de fumat. Chiar trei dacă îmi bine aminte, doar că prima oară era la vârsta adolescenței, când, nu eram fumător foarte înrăit.

Metoda 1

Să intru în subiect. M-am lăsta de fumat prima oară punând un pariu cu șeful meu de pe atunci. Am câștigat pariul, am câștigat un an fără fum în plămâni și am economisit bani. Motivația era încăpățânarea de arăta cât sunt de puternic. Cred, de fapt sunt convins, că sentimentele clare și concise precum mândria sau încăpățânarea pot fi de folos în atingerea unui obiectiv pe plan personal, ca renunțarea la fumat. În esență e vorba de a reveni la bază, fără prea multe gânduri confuze sau complexe. Am reușit să nu fumez un an de zile.

Metoda 2

Schimbatul mediului fizic. M-am lăsta de fumat a doua oară pt. 8 luni atunci când mi-am schimbat locul de muncă. Colegi noi, șef nou. Deși simțeam nevoia să-mi aprind țigara de fiecare dată la cafeaua de dimineață, mă abțineam. M-a ajutat poate și faptul că niciunul dintre ei nu îmi cunoștea viciul așa că nu eram invitat și nu invitam la țigară. Îmi găseam pur și simplu altceva de făcut.

După 8 luni aproximativ m-am reapucat. Motivația interioară nu era una corectă.

În afară de aceste două perioade, pe care îndrăznesc să le numesc lungi, au mai existat câteva.

Concluzia ar fi că se poate. Da, se poate să te lași, să renunți la acest viciu. Depinde probabil care este motivația intimă. Dacă este una suficient de importantă și acceptată social ca atare, poți redeveni nefumător pentru tot restul vieții.

Aa, și încă ceva, ajută și un sport care să te țină ocupat. Succes!